Diskuse

Největší problém pravice - ticho

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Pravicový volič je zpravidla tvor schopný samostatného myšlení a v důsledku toho se ke svému názoru dopracuje sám. Nepotřebuje aby ho někdo přesvědčoval. Naopak pro většinu levicových voličů je samostatnost a myšlení tím nejhorším strašákem a rádi se nechají zblbnout i nereálnými sliby. V našem státě ti samostatní a přemýšlející jsou bohužel v menšině.

0 1
možnosti
JS

A tady si dovolím nesouhlasit. Protože Váš názor v naprosté většině případů sdíleli mí kolegové. Byl to argument proč "...tyhle věci nemá cenu vysvětlovat, protože kdo to chápe už to ví a zbytek jsou blbci, kteří to stejně nepochopí..." Jenže tak to dnes, v informačním věku, nefunguje. A to vůbec nepočítám mladší generaci, která si svůj názor třeba teprve tvoří. Společnost není rozdělena mezi pravé a levé voliče, žije tady spousta lidí, kteří tu souhlasí s pravicí, tu s levicí. A nejen s nimi je potřeba mluvit. Protože když se to dít nebude,stanou se lidé přemýšlející a samostatní nejen v menšinou, ale bude jich ubývat. Nicméně Vám velmi vřele děkuji za vyjádření Vašeho názoru

0 0
možnosti
Foto

největší problém mám s tím, že pravicovým voličům nelze vysvětlit ani při použití vhodných pedagogických pomůcek, že znárodněná ekonomika je nejefektivnější ekonomikou.

0 1
možnosti
AK

Naopak - ideální je kompletně privatizovaná ekonomika.

Podívejte se třeba na hospodaření s vodou.

V Praze platíme za kubík 95x tolik co v roce 1990 a to je současně totéž, co platí obyvatelé Paříže (při cca 40 %-ních příjmech obyvatel Prahy).

Tak bych ještě hodil do klína vybraným soukromým firmám svých kámošů poštu, školy, nemocnice, dálnice, zbytek IT, důchodové zabezpečení, lesy a co ještě zbylo.

Budou skvěle prosperovat, jen jedinou chybu to bude mít pro nás občany - nedoplatíme se.

Viz hospodaření s vodou...

2 0
možnosti
AK

Pravicový politik těžko může vysvětlit voličům, že snížení daní ano, ale jen firmám a bohatým.

A že zvýšení daní také, ale jen to, které nejvíc postihne ty nejchudší - DPH.

Většina voličů totiž nejsou ti vlastníci firem a bohatí, ale ti, na které tahle politika dopadne nejvíce.

1 0
možnosti
RK

Mám dotaz. Jak si vysvětlíte, že dřív měla ODS a vůbec pravice takový úspěch, ačkoliv ceny rostly raketově, stoupala nezaměstnanost a lidé se museli uskrovňovat?   Trochu to nesedí do vašeho černobílého vidění světa. Tak co si něco říct o regulačních poplatcích. 30 Kč za vstupenku k doktorovi fakt není moc. Jenže obhájit to, že hodláte regulovat i vstup k odborníkovi kam obvoďák pacienta pošle, nebo pozvánku na kontrolu, jaksi nelze, protože je to hovadina....  Těžko se vysvětluje občanům, že právě oni si musí utahovat opasky, zatímco vládní .... (100 dukátů) dře jako kůň a zaslouží si pohádkové odměny. Státní peníze vesele mizí v kapsách lobistů a spřátelených firem a pak vy nám chcete vyprávět jak je potřeba daně zvedat...  Mimochodem, strana která vyhrála volby s tím že daně zvyšovat nebude a pak je okamžitě zvýší, si další vládu už nezaslouží. Sorry.

1 0
možnosti
MP

Zvyšováním daní se tato strana stala levicovou. Navíc už nehájí konzervativní hodnoty. Proto VK odešel. S původní ODS nemá nic společného. Nepomáhá ani drobným živnostníkům. Její záchrana je jedině k vrácení se k původnímu programu.

0 0
možnosti
MP

Levicové populisticky jednoduché řešení je pro většinu nejpřístupnější. Pravicové řešení není jednoduché, ta jako svět není černobílý. Na složitá řešení slyší jen lidé schopni přemýšet víc než většina oVčanů. Vo tom to je. Pěkný den.:-)

1 0
možnosti
Foto

Co je na přemýšlení na tézi, že vlastnictví je krádež.

0 0
možnosti
OP

Největší problém politiky je pravice a levice. Žádná služba zemi, pouze marketingové triky na straně levice a zpupnost na straně pravice

3 1
možnosti
PK

P32e11t59r 24K67a67p61l19a21n

21. 9. 2014 16:41

To hraní si na pravici a levici jem jenom trik, kterým se politici snaží zamaskovat skutečnost, že jejich hlavním cílem je zbohatnout. Kyby to přiznali, sotva by získali dostatek voličských hlasů. Proto musí svoji kandidaturu oficiálně zdůvodňovat jinak.

0 0
možnosti